• Definitief ontharen
  • Definitief ontharen

Definitief ontharen

Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen!

Scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes behoren tot het verleden met een nieuwe en snelle ontharingsmethode: het Ellipse-systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt en waarmee ongewenst haar overal op het lichaam kan worden behandeld

Hoe werkt de behandeling met de Ellipse?

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien.
Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haar te krijgen wordt er een dunne laag gel op de huid aangebracht (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echo-onderzoek). Vervolgens wordt het handstuk van de Ellipse na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied.

Kunnen alle haren worden behandeld?

Aangezien de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht in het haarpigment, (melanine) en de huidskleur is de behandeling het meest effectief bij donkere haren en lichte huid. Het Ellipse-systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren zijn voorgeprogrammeerd. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan elk huid- en haartype.

Hoe lang duurt een behandeling met de Ellipse?

Het glasprisma van het Ellipse-handstuk, waarmee het licht naar de huid wordt geleid, is 1 bij 5 centimeter waardoor een groot aantal haren in één enkele lichtflits wordt behandeld. Een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 20 minuten, een behandeling van de rug of van beide benen neemt 60 tot 120 minuten in beslag.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan, vergelijken dit met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Moet ik voor of na de behandeling speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Nee, het licht is veilig en zichtbaar waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is overigens wel van belang om vanaf 4 weken vóór de behandeling geen haren meer te epileren of middels harsen te verwijderen. Zo zijn er zo veel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het licht kunnen worden behandeld. Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment (melanine), is het ook raadzaam om niet te zonnebaden voor en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet, neemt ook uw huid de lichtenergie op waardoor de behandeling minder effectief is.

 

Over het algemeen is nabehandeling van uw huid niet nodig, hoewel mensen met een gevoelige huid gedurende een paar dagen een verzachtende crème kunnen gebruiken. Wel is het aan te raden om al te veel zon te vermijden en om gedurende een paar weken na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken (factor 25)