• Microdermabrasie

Microdermabrasie

Rimpelvorming is onontkoombaar en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Soms zijn er factoren die de huid echter behoorlijk kunnen beschadigen. Hardnekkige acne, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken, groei of zwangerschapsstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren kunnen worden of een belemmering kunnen zijn in het dagelijks functioneren. Met de microdermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum terug gebracht worden. Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden.

 

Hoe werkt microdermabrasie

Door middel van een speciale vacuüm techniek worden steriele microkristallen over de huid gespoten. Deze microkristallen raken de huid waarbij oude en dode huidcellen loskomen en met de microkristallen afgevoerd worden. U kunt het principe vergelijken met zandstralen, maar dan op microscopisch klein niveau. Het grote voordeel van microdermabrasie is, dat het veel intensiever is dan een scrub en veel veiliger is dan een chemische of kruidenpeeling. Door het regeneratievermogen van de huid, gaat deze zichzelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Het eerste resultaat is al zichtbaar na één behandeling. Het resultaat na een kuur is ongekend.

Toepassingsmogelijkheden

Microdermabrasie kent vele toepassingen. Het meest wordt microdermabrasie toegepast om lijntjes en rimpels te vervagen en de huid een jongere uitstraling te geven. Ook pigmentvlekken kunnen behandeld worden zodat deze nauwelijks nog zichtbaar zijn. Bij hardnekkige acne kan het toegepast worden om de acne aanzienlijk te verminderen. Ook wanneer de huid vroeger geleden heeft van acne waardoor littekens zijn ontstaan, is het mogelijk om door middel van microdermabrasie de huid een gladder aanzien te geven. Littekens door snijwonden, verbranding en striae (zwangerschapsstriemen) kunnen aanmerkelijk minder zichtbaar genaakt worden met de microdermabrasie.

De behandeling

De microdermabrasie start in kuurverband met wekelijkse behandelingen tot het gewenste resultaat is bereikt. Daarna is een behandeling om de 4 tot 6 weken voldoende om het behaalde resultaat te behouden. De behandeling is op zich intensief. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen, zoals bij een lichte zonnebrand. Er is een dun laagje van uw huid afgehaald, waardoor een goede nabehandeling van de huid noodzakelijk is. De aan u geadviseerde producten zorgden voor een aangenaam gevoel en versnellen het herstel van de huid.

Het resultaat

Afhankelijk van het doel van de kuur kan bij benadering het aantal behandelingen worden vastgesteld. Bij het opfrissen van de huid of bij striae zijn gemiddeld 4-5 behandelingen in kuurverband nodig Bij littekens of diepe rimpels zijn 12-15 behandelingen in kuurverband nodig. Dit alles is natuurlijke mede afhankelijk van het regeneratievermogen van uw huid en van de thuisverzorging met de speciaal producten door ons geadviseerd.

Afspraak maken?